Over ons

Elke auto uit onze voorraad heeft een verhaal. Verhalen van de mensen erachter, de historie of de auto an sich vormt het verhaal. Dat maakt dit werk zo mooi. Je hoort de meest uiteenlopende verhalen van klanten. Bijzondere bolides passeren ons bedrijf. Juist dat geeft cachet aan dit vak.

 

De voorliefde voor auto’s was bij mij al vroeg duidelijk. Ruimschoots voor de lease termijn van vaders auto was verstreken liep ik als jong knulletje de dealers plat op zoek naar brochures en optielijsten. Urenlang verdiepte ik me in alle details en stelde de auto’s alweer samen. In het weekend werden de auto’s met liefde behandeld. Gekscherend zeg ik tegen mensen weleens dat ik vroeger met wattenstaafjes de velgen schoonmaakte. Geloof me, dit was letterlijk zo. Details vond ik toen al belangrijk.

 

Van de geijkte autowasser, naar zaterdaghulp in de verkoop begon de loopbaan serieus te worden door aanvang van de opleiding op Hogeschool IVA te Driebergen. In 2005 startte ik officieel Jurjens Automotive. Vanuit mijn ouderlijk huis werden de eerste auto’s verkocht. Ondanks de latere stappen naar een eigen loods in Nijeveen en een gedeelde showroom in Leeuwarden bleef het autobedrijf min of meer passie annex hobby naast mijn dagelijkse dienstverband in een andere branche. Eind 2018 werd het besluit genomen deze werkzaamheden af te bouwen om vervolgens een jaar later volledig te focussen op Jurjens Automotive. Eind 2019 kregen we de sleutel van ons nieuwe bedrijfspand in Meppel. Nieuw gebouwd. 500 vierkante meter buitenterrein, 400 vierkante meter showroom met werkplaats voor kleine werkzaamheden en op de eerste verdieping een gezellige koffiebar en een stijlvol en ruim kantoor met zicht op onze trots: de glimmende bolides.

 

Deze nieuwe stap, nieuwe uitdaging en nieuw spannend hoofdstuk gaan we met vol vertrouwen aan met als doel gave, bijzondere auto’s te vinden voor fijne klanten. Mensen kennen ons als open, redelijk, maar bovenal een betrouwbare partij in de aanschaf van hun nieuwe auto.

 

Jij bent meer dan van harte welkom en we hopen je graag te zien op onze nieuwe locatie in Meppel.

 

Menno Jurjens