Peugeot 404 1.6 Berline Grand Tourisme – 1964 – 133.295 km – Gris Graphite – Good condition

Over deze auto

Dit kun je gewoon niet laten staan, toch? Kijk nou eens wat een schitterende wagen het is; getekend door Pininfarina, dus naast Frans ook wat Italiaans bloed. Dan die typerende grille en de mooie koplampen met natuurlijk de gele lichtbolletjes er in; helemaal af!

De 404 is in Frankrijk gebouwd, in 1964. In 1998 is dit exemplaar naar Nederland gekomen, waar hij goed onderhouden is. Dat straalt er gewoon van af; een harde bodem, een droog interieur, het dashboard volledig intact en het chroomwerk netjes en niet gedeukt. Hier heeft een liefhebber mee gereden, dat zie je aan alles. Ook de motorruimte ziet er goed verzorgd uit; geen vettigheid, geen vreemde aanpassingen, gewoon een mooi origineel blok in de neus. Vrij bijzonder is overigens de positie van het motorblok; dit is namelijk van origine rechts om zijn as gekanteld en ligt nu in een hoek van 45 graden.

Starten en rijden, dat doe je met deze 404. Een klein beetje de choke open bij een koude motor en de kopklepper slaat direct aan, maar dan ook echt direct. Geen vonk wordt overgeslagen, geen slag wordt gemist. Gewoon zoals het hoort, toch?

Alle functionaliteiten werken zoals het hoort. Verlichting, versnellingsbak, kilometerteller en zelfs de kachel zijn in topconditie. Terwijl deze Peugeot toch al 56 jaar onderweg is, een hele poos!

Til de matten op en je ziet een keiharde bodem. Ook van onder bekeken, op de brug, ziet alles er bijzonder netjes uit. De kofferruimte dan, waar het reservewiel rechtop in staat?  Roestig? Nee hoor! Zelfs de bak van het reservewiel is hard, keihard.

Natuurlijk, aan de buitenzijde zie je her en der wel dat de tand des tijds wat achtergelaten heeft, zoals wat roestplekjes onder de lak. Dit zie je bijvoorbeeld bij de hoeken van de achterruit, op de rechter achterdeur en een plekje op de rand van de motorkap. De belangrijke, wat lastiger te repareren delen zijn dan weer in topconditie, zoals dakrand, rondom de voorste veerpoten en het schutbord.

De Peugeot heeft nog bijna een jaar APK, tot en met 22 januari 2021.

De 404 staat op vier hele nette Vredestein Sprint Classic banden, de gelakte velgen zien er netjes uit. het reservewiel is aanwezig in de kofferbak. Bij de vorige eigenaar is nog groot onderhoud uitgevoerd; de cilinderkop is gereviseerd en natuurlijk gevlakt. Een verbrande klep was de reden hiervoor. Na dit onderhoud is er ruim 3000 km mee gereden….en nog wat ‘fun’ kilometers door ons natuurlijk.

Zoals gezegd is dit mijn eerste 404 en ik was direct verkocht. Wat rijdt dat goed! De Berline voelt degelijk aan, als een volwassen sedan, waarbij je hem eerder uit de 80-er jaren schat dan uit de 60-er jaren. Je hebt ruim zicht door de grote, bolle voorruit en de stoelen zitten bijzonder comfortabel. Schakelen, dat doe je vanaf de stuurkolom en dat maakt het plaatje helemaal af. Toegegeven, het is even wennen de eerste keer, maar na 2 kilometer rij je ermee alsof het je dagelijkse auto is. Ik zou hier echt dagelijks mee kunnen rijden, wat een plezier heb je er aan!

Er valt nog veel te zeggen over deze Peugeot, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in onze showroom in Meppel. Voor een goede indruk bent u van harte welkom voor een bezichtiging. Iedere aankoopkeuring is mogelijk. Bel gerust voor een afspraak.

VERKOCHT

VERKOCHT

Prijs

133.295 km

133.295 km

Kilometerstand

1964

1964

Bouwjaar

Specificaties

PROEFRIT MAKEN?

Category
Verkocht
Tags
403, 404, Berline, Grand Turisme, Peugeot, Pininfarina, Turisme