Jaguar XK-series XK8 4.0 V8 Coupé (294pk) – Origineel Nederlands – Ice Blue metallic – Harman/ Kardon – Ebony lederen bekleding – Voorruitverwarming – Climate Control – Ketting modificatie – 1997 – 202.881 km

Over deze auto

De Jaguar XK8 – een volbloed sportwagen van Britse makelij – deelde het platform met de Aston Martin DB7. Er zijn ook vele overeenkomsten. De XK-series – of X100 voor de vakidioten – werd gepresenteerd in 1996 op de Autosalon van Geneve onthuld. Dit is dan ook één van de eerste exemplaren in Nederland. De origineel geleverde XK’s worden inmiddels zeldzaam.

Je vindt hem prachtig of juist niet, maar indrukwekkend is hij zeker. De brede, hoge heupen ronden zich en vormen een brute achterzijde. Direct opvallend vanachter is het brede schoeisel. De lage daklijn en de lange motorkap scheppen verwachtingen. Verwachtingen over de potentie. Potentie is er zeker. In het vooronder ligt de bekende 4.0 V8. Buiten het fantastische gebrul van de V8 bij accelereren weet de XK serieuze cijfers neer te zetten. De topsnelheid is begrensd op 249 km/h en in slechts 6,7s schiet de naald van de snelheidsmeter langs 100 op de schitterende ronde klokken. Over het interieur gesproken. Van binnen is het – buiten de lange zichtlijn over de motorkap en de lage daklijn – alles behalve sportief. De XK voelt eerder als een luxe XJ. Voortreffelijke sportzetels in Ebony leder met elektrische verstelling, memory en verwarming, climate control, voorruitverwarming, cruise control, een origineel Harman/ Kardon audiosysteem met subwoofer en overdadig veel houtwerk. Kortom gewoon luxe. De XK is tijdloos en stijlvol. Stijlvol en uniek. Want slechts zelden werd de XK geleverd in Ice Blue. Een geweldige combinatie met zwart lederen bekleding. Erg fraai.

Aangezien dit een origineel Nederlands geleverd exemplaar is kunnen we de volledige kilometerhistorie nagaan. U ontvangt een RDW Tellerrapport om de juistheid te garanderen. Van de Jaguar is ons bekend dat hij de kettingmodificatie heeft gehad. Zelf hebben wij de veel voorkomende ABS pomp vervangen. Dit is een bekend probleem en bij dit exemplaar dus reeds vervangen.
Tevens zijn de multi-riemen vervangen, is er een nieuwe condensor geplaats en de airco opnieuw afgevuld. Tevens hebben wij de auto een servicebeurt gegeven waarbij onder meer olie en oliefilter vervangen zijn. Dit is uitgevoerd bij 202.850 km.

De Jaguar XK is een chique en tijdloze verschijning. Origineel Nederlands geleverd en technisch uitstekend onderhouden. Met deze sportcoupé rijdt u echt iets unieks.

VERKOCHT

VERKOCHT

Prijs

202.881 km - NAP logisch

202.881 km - NAP logisch

Origineel Nederlands
294 pk

294 pk

4.0  V8

Specificaties

PROEFRIT MAKEN?
Category
Verkocht
Tags
19", 2.0, 4WD, Evoque, Land Rover, Pure, range rover, td4