Jaguar XF 4.2 V8 SC SV8 Supercharged (417pk) – Bowers&Wilkins – Adaptive cruise – Blind Spot – 1 eigenaar – 100% Jaguar dealer onderhouden

Over deze auto

Hitsig rood knippert de start knop in het ritme van een verhoogde hartslag. Push me, play me…

Wroooaaammmm….even schiet de naald naar 2.000 toeren om vervolgens snel weer naar stationair te zakken. De start was spectaculair. Even achter de auto luisteren. Een diepe sonore brom – gorgelend als een verstokte roker – verklapt dat hier iets machtigs in het vooronder ligt.

De XF heeft stijl. Ronde, sierlijke lijnen en het chroomwerk, de houten sierlijsten en de Jaguar emblemen verhullen geenszins de Britse stijlvolle afkomst. Het lijkt alleen niet te kloppen in combinatie met het gebulder afkomstig uit de machtige pijpen.

Dat klinkt niet ‘Brits’ beschaafd, maar meer als woest en gevaarlijk.

Bij het starten rees de ronde schakelknop elektrisch uit de middenconsole. Tezamen met de elektrisch openende ventilatieroosters een spektakel op zich. We draaien de button maar eens naar rechts…via D direct door naar S. En voor zover je niet wist waar D voor staat…in deze XF betekent dat Dangerous. S staat in dit geval voor Scary.

Wanneer de olie op bedrijfstemp is drukken we op het ‘vlaggetje’ op de middenconsole. Dynamic Mode verschijnt op het display tussen de tellers. We nemen de teugels – in de vorm van schakelpeddels – in de hand. En wat er dan gebeurt is in eerste instantie niet echt grappig.

Scary-mode + Dynamic Mode + flippers = I N S A N E

Het gebrul van de V8 – het gejank van de Supercharger zwengelen aan tot iets asociaals. Niet een beetje on-Brits, maar echt asociaal.  Het pedaal gaat in het velours en direct weten de Michelins zich absoluut geen raad meer. Maar liefst vierhonderd en zeventien peekaas rukken aan het onderstel. Alleen via de achteras. Fun…ja dat zeker, maar ook zeker gevaarlijk.

De XF accelereert als een bezetene in 5 seconden naar 100 km/h. De naald van de snelheidsmeter verdwijnt onnoemelijk snel naar de rechterhelft van de meter. 200km/h is niets. Hij blijft maar trekken en doorgaan. Om vervolgens begrensd te blijven hangen op 250 km/h. Geloof me…250 km/h is echt een eitje. Wat een verschil met de normalere versies van de XF. Deze is gewoon krankzinnig.

We mochten de XF overnemen van bekenden. Zij kochten de Jag – toen hij nog geen 9 maanden oud was – en hebben hem tot zo’n drie weken geleden gereden. Ruim 10 jaar in bezit. Weliswaar eens overgeschreven van zakelijk naar privé, maar nooit van eigenaar gewisseld. Origineel Nederlands geleverd en volledig door Jaguar dealer Kroymans in Hilversum onderhouden. Nooit elders geweest; uitsluitend de dealer en trouw dezelfde. Alle documentatie en beide sleutels zijn voorhanden. Een RDW Tellerrapport garandeert de kilometerstand. Het Serviceportfolio is volledig afgestempeld. Dit zijn de servicemomenten geweest:

 

05/03/2008                   12 km

 

24/08/2009                   21.362 km

 

16/09/2010                   36.780 km

 

15/09/2011                   53.604 km

 

06/06/2013                   81.342 km

 

20/02/2014                   95.256 km

 

12/03/2015                   115.420 km

 

18/02/2016                   131.413 km

 

09/03/2017                   152.878 km

 

26/10/2017                   168.726 km

 

 

De Jaguar is bomvol opties gestopt. Zo beschikt deze Engelsman over Adaptive cruise control, een werkelijke fenomenaal klinker Bowers & Wilkins audiosysteem met Dolby Prologic II surround, 13 luidsprekers en een subwoofer. Verder, achteruitrijcamera met rondom sensoren, elektrisch bediend zonnerollo, bi-xenon verlichting, key-less entry, voorruitverwarming, dodehoek sensor en ga maar door. De fantastische zetels zijn elektrisch bediend met memorystanden en voorzien van zowel stoelverwarming als stoelventilatie. Ook het stuurwiel is verwarmd en elektrisch verstelbaar. Kortom, ultieme luxe met bloedstollende prestaties.

Overigens is de samenstelling van exterieur kleur – Ultimate Black – in combinatie met de cognac kleurige – Spice Seats – voortreffelijk gekozen. De sierlijsten in Figured Black Ebony verfraaien nog meer.

VERKOCHT

VERKOCHT

Prijs

100% Jaguar dealer onderhouden

100% Jaguar dealer onderhouden

223.264km

Ultimate Black | Spice Leather

Ultimate Black | Spice Leather

Supercharged   |   417 pk

Specificaties

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PROEFRIT MAKEN?
Category
Verkocht
Tags
awd, Competizione, d5, Giulietta, LED, Rosso, Super, Titanio, Veloce, volvo, xc60