BMW i8 – 2016 – 36.091 km – Origineel Nederlands – JD Customs wrapped – Genisis UK audio – AirRex suspension – DAB+ – LED – Display Key – 22″ Vossen – BTW auto – EUR 79.000 excl. BTW

Over deze auto

Nikkie Tutorials – onlangs was ze groots in het nieuws toen ze bekend maakte een transgender te zijn. Nikkie de Jager – zoals ze eigenlijk heet – is een wereldberoemde Make Up artieste en waanzinnig populaire Youtubester. Met 12,5 miljoen volgers en meer dan 1,1 miljard views staat zij dus volop in de schijnwerpers. Een paar weken geleden was ze zelfs te gast bij Ellen DeGeneres waardoor ze wellicht weer wat extra volgers zal kunnen bijschrijven met bijkomende financiële voordelen.

Als je Nikkie Tutorials kent begrijp je dat opvallen alleen niet voldoende is. Een extra twist maakt het verschil. Zo is de BMW i8 van zichzelf al een zeer opvallende verschijning, maar deze i8 is de ex bolide van Nikkie en dan weet je het wel. Die extra twist…!

JD Customs kreeg van haar opdracht de i8 te wrappen in Matt Black met Copper accenten. Als je in detail naar gewrapte auto’s kijkt bemerk je grote kwaliteitsverschillen. Dit is by far de best gewrapte auto die wij ooit gezien hebben. Met alleen wrap ben je er niet dus één van de meest kostbare velgen werden gemonteerd. De 22” Vossen 305T staan voor op zolen in de maat 245/30 en achter zelfs 285/25. De uitstraling ronduit bruut te noemen. Maar ook dan zijn we er – optisch gezien – no niet. StreetCustoms verving namelijk de originele schokdempers voor niets minder dan AirRex veerpoten met AccuAir E-level sturing. StreetCustoms nam verder de inbouw van de Hybrid Audio LTD Edition voor haar rekening. Genesis UK regelde de 4 Genesis LSE tweeters, de 4 Genesis LSE3 mid range speakers af op de Focal Utopia 21wx 9”subwoofer. De geluidsversterking komt van twee versterkers – de Genesis Black Edition MK2 en de MK5. Eén ervan ligt zichtbaar onder de achterruit. Ingetogen en uiterst subliem ingebouwd en van een ongekend hoog niveau. De totale kosten waren ongeveer een halve ton aan Euro’s, maar dan heb je ook wat. Iets krankzinnigs in ieder geval.

Goed terug naar de i8 zelf. De i8 werd best lang geleden – ik meen sinds 2009 – al als conceptcar getoond door BMW. Pas in 2014 kwam de i8 ook daadwerkelijk op de markt. Het is de eerste hybride auto met middenmoter. BMW toonde aan hoe ver zij staan op gebied van elektrisch aangedreven auto’s. De achterwielen worden aangedreven door de bekende 1.5 liter 3-cilinder turbomotor uit de Mini Cooper S, maar in dit geval met 231 pk en dat is een ongekende prestatie. De 102 pk elektromotor op de voorwielen is voorzien van een 2-traps automaat en gecombineerd weten ze de i8 bloedstollend te laten presteren met een gecombineerd vermogen van 362 pk. In slechts 4,4 seconden spuit de i8 naar 100km/h en hij stuift onnoemelijk hard door tot 250 km/h alwaar BMW hem begrensde. De grip is verschrikkelijk groot doordat alle vier wielen aangedreven worden en uiteraard het P Zero schoeisel van Pirelli. De beleving is uniek. Ondanks het feit dat het – máár – om een drie cilinder gaat klinkt hij lekker rauw. Het geluid wordt verder opgewekt door het geluidssysteem. Niet authentiek, maar wel ontzettend gaaf en racy.

Omdat de i8 – ook nu nog – een futuristische machine is behoort te uitrusting navenant te zijn. Don’t worry de i8 heeft alles aan boord. Van LED koplampen tot stoelverwarming, van digitale sleutel met display tot multimediasysteem met groot breedbeeld en uiteraard voor- en achter camera, parkeersensoren, stoelverwarming, DAB+, grootlicht assistent en schakelpeddels achter het stuurwiel.

De i8 is een origineel Nederlands geleverde auto van 2016 en heeft slechts 36.091 km gereden. De auto is volledig vrij van beschadigingen en verkeert in nieuwstaat. Alle documentatie en beide sleutels zijn voorhanden. Daarnaast worden de originele brochure en luxe boekwerk over de i8 meegeleverd. Originele oplader is voorhanden en tegen een meerprijs is de originele wandlader ook beschikbaar.

EUR 79.000 excl. BTW

EUR 79.000 excl. BTW

Origineel Nederlands 2016

36.091 km

36.091 km

1.5 3-cil TURBO    +   FULL Electric

One-off-a-kind

One-off-a-kind

ex – Nikkie Tutorials

Specificaties

PROEFRIT MAKEN?
Category
BMW
Tags
22", airrex, genesis, hybrid, i8, jd, jd customs, matzwart, nikkie, tutorials, vossen